Jouw batterij


thuis.

op wielen. groot.

Momenteel kunnen er geen nieuwe bestellingen geplaatst worden voor de Wallbox Quasar 1.
Voor andere laadpunten, neem contact met ons op.

Energie opslaan


Heb je zonnepanelen en wil je vermijden dat energie in het net wordt geïnjecteerd? Dan heb je twee oplossingen: een thuisbatterij plaatsen of kiezen voor een bidirectioneel laadpunt met je wagen als thuisbatterij. Heb je een compatibele wagen en overweeg je die investering, weet dan dat een bidirectioneel laadpunt goedkoper is dan een thuisbatterij. Wil je nog minder afhankelijk zijn van het net in onzekere energietijden, dan kan dit voor jou de oplossing zijn. Gebruik zonne-energie (lees hier meer over groen laden)bijvoorbeeld om 's avonds energie te voorzien voor de vaatwas, de warmtepomp, wasmachine en dergelijke. Houd er rekening mee dat het laadpunt met Chademo geen Eco-Smart-functie heeft.

Hello world

In de eerste blauwe sectie wordt de wagen opgeladen (net/zonnepanelen). Op piekmomenten wordt de wagen ingezet om af te vlakken via V2H. Bijladen 's nachts kan, maar is niet nodig (beeld: reasearchnet)

Pieken afvlakken


Vanaf januari 2023 zullen we in Vlaanderen een piektarief moeten betalen op langdurige pieken die we met ons verbruik genereren. Van zodra je meerdere toestellen simultaan laat draaien zit je al over zo'n piek. Fluvius wil dat we ons verbruik spreiden, wat niet evident is wanneer het vooral 's avonds alle hens aan dek is. Met je wagen en een bidirectioneel laadpunt zou je die pieken kunnen afvlakken of zelfs vermijden. Je batterij beschikt immers over voldoende capaciteit om zelfs de zwaarste taken op te vangen. 

Scherpe marktintroductie


Watt's Next is sinds eind 2020 ervoor aan het ijveren om de Wallbox Quasar in België gehomologeerd te krijgen. Gaandeweg zijn we het Wallbox-projectteam gaan ondersteunen, hebben we bij de betrokken ministeries van energie aan wat bomen geschud en zetten we volop in op beta-testing van het product. Dat maakt dat Wallbox ons een mooie introductieprijs heeft bezorgd die scherper is dan de doorsnee marktprijs. Ontdek hier wat er in het pakket zit: 

Technieker


Een elektricien komt bij jou de installatie uitvoeren en testen. Het laadpunt wordt via de app geconfigureerd en toegelicht.

Power Boost


We installeren de Power Boost die consumptie en injectie meet en eventueel loadbalancing uitvoert. Deze Enflurisensor is verplicht voor de homologatie van bidirectionele laadpunten.

Quasar


We monteren de Quasar, sluiten die aan op de kast en de Power Boost. We koppelen via de app aan je wifi, voeren de configuratie uit en testen.

Premie


Er is in 2022 een premie van 45% op de aankoop van een laadpaal, met een plafond van € 1500 (dus 45% van max. € 1500). Weet dat we een uitzondering voor bidirectionele laadpunten hebben gevraagd aand de overheid. Heel misschien kunnen we een hoger plafond bekomen. Stemming in week van 17/10

Benieuwd naar jouw prijs? Vraag nu je offerte!


Bekabeling


We zorgen voor een AREI-conforme bekabeling in buis. We kiezen voor XGB 6 mm2 in opbouw.

Kast


We plaatsen een kast met differentieel en zekering volgens je bestaande netaansluiting.

Keuring


In België dienen we dit te laten keuren. Een inspectiedienst neemt contact op voor de keuring. 

Lettertjes. Klein.


  • Het bedrag van de offerte is exclusief btw en verplaatsing. Doorgaans zal dat aan 6% zijn indien je woning ouder is dan 10 jaar.
  • Dit is voor installaties tot 10 meter en voor een traject in opbouw. Voor langere trajecten of meer complexe situaties doen we een voorstel op maat.
  • De wagen laadt aan 1 fase, maar ontlaadt ook aan 1 fase.
  • Een elektrische wagen laadt pas vanaf 6A (1400 Watt), het ontladen verloopt stabiel vanaf 600W
  • Een Eco-Smart-functie zit niet op de eerste generatie. We zijn in contact met partijen die het reeds succesvol in NL hebben kunnen toepassen mits een integratie. Komen we op terug.
  • Prijs onder voorbehoud van wijziging van de prijzen van koper, chips en toelevering op de internationale markt. 
  • Door de offerte te aanvaarden ga je akkoord met de algemene voorwaarden.

Momenteel kunnen er geen nieuwe bestellingen geplaatst worden.